woensdag 11 mei 2016

Isa Maron - RitueelAuteur: Isa Maron
Titel: Ritueel
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (336 pagina's) en E-book
ISBN: 9789044348156


Omschrijving:
Diep in de modder bij een villa in Amsterdam-Noord stuit een tuinman op een schedel. Maud Mertens probeert via de voormalige bewoonster van het pand - de schatrijke, dementerende Ina Demsterwold - te achterhalen wie er achter deze gruweldaad schuilgaat. Ze stuit hierbij op een muur van stilzwijgen. Dan worden op het terrein van de villa veel meer lichaamsdelen gevonden en ontdekt Maud dat de vrouwelijke slachtoffers met vaste regelmaat begraven zijn. Wie zijn de dode vrouwen? Waar zijn de lichamen gebleven en is het te voorkomen dat er een volgend slachtoffer valt? Intussen raakt ook het onderzoek naar de vermissing van Kyra's zus Sarina in een stroomversnelling. Zowel Kyra als Maud beseft dat de zaken waar ze aan werken veel groter zijn dan ze hadden kunnen vermoeden.

Over de auteur:
Isa Maron (Utrecht, 1965) woont in Amsterdam, waar ze een druk leven leidt met haar man en vier zonen en actief is als ondernemer.
Na haar studies aan de UvA en de universiteit van Groningen te hebben afgerond, deed Isa Maron in 2004 een cursus proza schrijven.
Haar debuutroman
Passiespel leverde haar in 2008 de prijs voor Beste Nederlandse Vrouwenthriller van het jaar op. In november 2010 verschenen haar tweede boek Verboden verleden en de minithriller Vrij Zwemmen, waarvan inmiddels ruim 12.500 exemplaren verkocht zijn.
Isa publiceerde ook korte verhalen, onder andere in
Margriet en in de verhalenbundel Verrassing! In de verhalenwedstrijd voor Heleen van Royens Grote Zomerboek, dat in mei 2011 uitkomt, eindigde ze met het verhaal 'Achttien minuten' onder pseudoniem van haar nieuwe hoofdpersoon Nora Tielstra in de top 10. In November 2011 verscheen de thriller Schaduwkant.
En natuurlijk een van de moordwijven!

Mijn leeservaring:
Deel 3 al in de serie de Noordzeemoorden. En met ieder deel wordt het alsmaar beter en spannender. Ook in dit deel kruisen de paden van Maud en Kyra zich weer als er een eindje verderop bij Kyra in de straat een schedel wordt gevonden. De tuinman stuit op dit luguber lichaamsdeel bij graafwerkzaamheden. Als de tuin aan nader onderzoek wordt blootgesteld komen er nog meer gruwelijkheden boven water … en dan begint een onderzoek dat alle kanten op kan gaan. De familie Demsterwold – de vader met name – was niet echt van onbesproken gedrag maar bewijzen konden nooit hard worden gemaakt. Een moordenaar met een missie, zo lijkt het. Een onmiskenbaar ritueel.

Ook de zoektocht naar Kyra's zus Sarina gaat in dit deel verder. Ik moet zeggen dat me dit mysterie uitermate nieuwsgierig maakt. Zoveel aanwijzingen en zo weinig houvast. Het lijkt me zo frustrerend om steeds op dingen te stuiten die uiteindelijk weer op niets uit lopen. Maar Kyra bijt zich vast in alle aanwijzingen, hoe klein ze ook zijn – iemand moét toch iets weten?

Als op een gegeven moment de lugubere vondsten in de tuin en de verdwijning van Sarina nu eens iets met elkaar te maken blijken te hebben? Razendsnelle afwisseling in perspectieven, geweldig leesvoer dat je vasthoudt! Op wat voor manier dan ook, het blijft spannend en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar deel 4 waarin hopelijk het Sarina-mysterie onthuld wordt!!


Even voor het gemak allebei de eerdere delen op een rijtje, kun je als je wil gewoon drie op een rij doorlezen ;-)

Deel 1 : Galgenveld

Deel 2 : IJskoud

Isa is ook te vinden op de volgende social media:
Moordwijven natuurlijk : ------> KLIK

Facebook : -----> KLIK

Twitter : -----> KLIK 


Maar laat haar a.u.b. wel even met rust, kan ze lekker verder schrijven aan deel 4!! ;-)
Heel veel leesplezier!

©José mei 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten