vrijdag 13 mei 2016

Ongeluk(kig) !??


Ongeluk(kig)?

Deze #MuzikaleVrijdag de dertiende moet er eens even iets van mijn hart.
Overal om je heen zijn geluksmomentjes die het leven aangenaam maken. Dat kan zitten in zoveel dingen die fijn zijn (thx to Els voor het benadrukken van dingen die fijn zijn ;-))
En toch – toch zie je steeds op social media mensen die steeds maar menen te moeten klagen en zeuren. Pijntjes hier, ellende daar – natuurlijk ga ik die pijn niet bagatelliseren maar om nou overal en altijd aandacht te vragen omdat je iets hebt? Please neem eens een voorbeeld aan de mensen die dusdanig ziek zijn dat er geen toekomst of vooruitgang in zit en altijd maar zeggen 
'Ja hoor het gaat goed met mij, naar omstandigheden.' 
Ik neem daar mijn f*cking petje voor af!! (excusez le mot!)

Bekijk eens de dingen die je wel kunt doen – zien of horen.
Soms krijg ik echt de neiging om mijn donkerste behoefte te bevredigen en reacties onder sommige berichten te zetten waarvan de stoom uit mijn oren komt. Maar sociaal als ik ben houd ik me netjes in – goed opgevoed :-)
Vraag eens niet zoveel negatieve aandacht maar ben eens blij met de dingen die het leven zo mooi maken – dat scheelt al de helft in het ongelukkig zijn. Noteer per dag eens voor de gein de dingen waar je blij van wordt of een goed gevoel van krijgt, al lijken ze nog zo onbeduidend klein. Bekijk voor je gaat slapen je lijstje, je zult je verbazen over de positiviteit die je zelf hieraan beleeft. (Tis maar een suggestie, neem dit aub niet aan als een moetje - wil me ook niet bemoeien met je levensstijl verder hoor ;-))

Mooie quote van Francois de la Rochefoucauld (Frans schrijver) :
"Men troost zich dikwijls over zijn ongeluk door een zeker genoegen dat men erin vindt de ongelukkige uit te hangen."

Nou, moest er ff uit – dank U voor de aandacht ;-)
Hoe kwam ik hier nou weer bij? 
Toevallig hebben de Peppers een dijk van een single uitgebracht die deze week 3FM #Megahit is/was. En daar word ik zo ontiegelijk blij van dat ik luidkeels meezing (zonder toehoorders)
Dark Necessities – en ik begon me af te vragen waar ik nu behoefte aan zou hebben op het world wide web en speciaal op social media gebied. Iets minder gezeur en wat meer positiviteit – daar wordt de wereld een beetje vrolijker door.

Coming out to the light of day
We got many moons than a deeper place
So I keep an eye on the shadow's smile
To see what it has to say

Iedere dag nieuw licht
de maan verdrongen naar een diepere plek
Ik hou de glimlach van de schaduw in de gaten
om te kijken wat het me vertelt …

(even vrij vertaald naar eigen inzicht – omdat wat mij betreft alles een positieve kant heeft op de een of andere manier)
Hier word IK nu blij van bijvoorbeeld ….. uiteraard verschillen smaken :-PEn als extra geluksmomentje de nieuwe Radiohead – hoezo vrijdag de 13e? ;-)


Geniet van je Pinksterweekend en laat tegenslag je gevoel niet te veel beïnvloedenalways look on te bright side of life! X

©José Mei 2016

1 opmerking:

  1. Geweldig José, Radiohead.
    Ik hoorde de buitenvogels er doorheen, geluksmomentje!

    Fijn weekend,
    X Hilly

    BeantwoordenVerwijderen