zaterdag 3 oktober 2015

Sophie Hannah – Fatale fout


Sophie Hannah – Fatale fout

Auteur: Sophie Hannah
Titel: Fatale Fout
Genre: Psychologische thriller
Uitgave: Paperback (432 pagina's)
Prijs: Nu voor €15,-
ISBN: 9789026137167

Omschrijving:
Verkeerde tijd, verkeerde plaats...?
In Fatale fout van de Britse Queen of Crime Sophie Hannah wordt de controversiële columnist Damon Blundy vermoord. Nicki Clements wordt opgepakt voor verhoor. Nicki kan geen antwoord geven op de vragen die haar gesteld worden. Ze heeft geen idee waarom het mes op een dusdanige manier gebruikt is dat er geen bloed vergoten is. Ze weet niet wat de cryptische boodschap betekent die op de muur bij het slachtoffer is achtergelaten. En ze kan niet verklaren waarom ze zo dicht bij de plaats delict was. In elk geval niet zonder daarmee een geheim prijs te geven dat haar leven kan verwoesten. Want hoewel Nicki niet de moordenaar is, is ze verre van onschuldig.......

Over de auteur:
Sophie Hannah schrijft veelgeprezen psychologische thrillers, die in meer dan 24 landen worden uitgegeven en zonder uitzondering juichende recensies krijgen. Haar eerste literaire thriller, Kleine meid, werd zeer positief ontvangen. Met Gevarenzone toont ze ons een intrigerend portret van kwaad dicht bij huis, en vestigde ze haar reputatie als een van de beste hedendaagse thrillerschrijvers. Daarna verschenen Moederziel, De andere helft leeft, De lege kamer en Verborgen gebreken, Brandschoon en in 2014 Ondraaglijk en Een duister koor. Ze woont met haar man en twee kinderen in West Yorkshire.

Enkele quotes over het boek:
" 'Het is een kwestie van je laten meeslepen en hopen dat de waarheid ooit aan het licht komt.’ **** Nu.nl
‘Volgens mij ben ik een redelijk ervaren lezer, maar Sophie Hannah zet me steeds op het verkeerde been. Verslavend.’ Nicci French
‘De boeken van Sophie Hannah blijven je lang bij, al was het maar omdat je de motieven van de moordenaar gaat begrijpen.’ The Spectator
‘Sophie Hannah schrijft bewonderenswaardige en intelligente thrillers die de lezer uitdagen.’ The Independent "

Mijn leeservaring:
Mijn eerste #Boektober boek is een feit!
En wat voor een boek!
Sophie Hannah is zo'n schrijfster die je triggert – kietelt en voor hetzelfde geld je om je oren slaat met allerlei info en interessante karakters, gebeurtenissen waardoor je gaat geloven dat ze zelf het pad als het ware een beetje kwijt is. Je meesleurt in de gedachtegang van enkele personen voor wie een hoofdrol is weggelegd waardoor je zelf een karakterschets zou kunnen maken van de verdachten van de moord op Damon Blundy en dan zou het zomaar weer kunnen dat je er mijlenver naast zit met je conclusies!
Blundy is een etter van een vent blijkbaar die vooral blogt over bekende mensen, ze voor schut zet en plein public en tegen alles en iedereen aanschopt. Vooral op twitter is hij nogal grof en gaat met iedereen in discussie die het maar aandurft. Je hoeft hem btw niet te zoeken op twitter, dat heb ik al voor je gedaan – hij heeft geen echt account hoor ;-)
Als je bedenkt hoeveel mensen er door hem al zijn beledigd en door het slijk gehaald zijn kun je je voorstellen dat de lijst verdachten eindeloos groot is.
Je kunt natuurlijk mee afstrepen met het team dat op het onderzoek gezet is, maar streep niet te snel want je komt geheid bedrogen uit! Op het verkeerde been zetten is voor Sophie Hannah blijkbaar een aangeboren handeling – echt knap hoe ze dat doet.

Je bevindt je in dit boek tussen een aantal pathologische leugenaars en draaikonten waar je U tegen zegt. En dan bedoel ik niet eens puur de verdachten. Iedereen heeft wel iets op zijn kerfstok of houdt er een tweede agenda op na. Niet te filmen hoe ze dit boek weer zo in elkaar weet te zetten dat je op iedere hoek of kant wel weer verrast wordt door het een of ander feitje dat zo onbeduidend leek toen je het de eerste keer las.
Prikkelen – haar grootste gave als schrijfster. Je mee laten denken, niet klakkeloos een boek uitlezen maar de lezer er echt bij betrekken, geniale opbouw en een uitermate goed doordachte uiteenzetting van het verhaal.
Fatale fout begint al met een bizarre contactadvertentie, niet doorsnee 'Man zoekt vrouw' maar 'Man zoekt vrouw met een geheim' – en laat je dan maar verrassen …..


Dank weer voor het recensie-exemplaar dat ik kreeg van Uitgeverij DeFontein!

©José Oktober 2015

Mijn volgende #Boektober – boek is de nieuwe JoJo Moyes – Portret van een vrouw.
Doe jij al mee met #boektober zo ja of zo nee, welk boek lees jij momenteel?
4 opmerkingen:

 1. Je weet inmiddels denk ik wel dat ik niet echt een fervent lezer ben, dus Boektober is niet zo mijn ding...ik vind het wel leuk je recensies te lezen en wie weet trekt dat me nog eens over de streep, dit lijkt me namelijk wel een heel tof boek, ik hou van spanning in een verhaal en dit klinkt heel boeiend! Succes met Boektober!!.xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iedere levende ziel die ik over de streep weet te trekken is mooi meegenomen :-P
   Jij hebt ook zoveel andere leuke dingen om te doen en die bewonder ik dan weer enorm, ieder zijn/haar ding;-) x
   Dank je wel Maddy!

   Verwijderen
 2. Ja, ik doe al mee! Ik lees nu Het Vuur van Katherine Neville. Bij mij ligt een ander boek van Sophie Hannah op de stapel, maar Fatale Fout gaat ook op het lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Kim, schandalig misschien maar ik moest haar googelen! Nog nooit had ik van haar gehoord maar lijkt me wel goed!! Zal het eens op mijn lijst zetten! Thx voor de tip :-)

   Verwijderen