zaterdag 17 oktober 2015

Lisa Gardner – Zonder angst


Auteur: Lisa Gardner
Titel: Zonder angst
Uitgeverij: Cargo
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (448 pagina's) – E-book
ISBN: 978 90 234 9119 4

Omschrijving:
Detective D.D. Warren raakt gewond bij het intensieve onderzoek naar moorden die verdacht veel lijken op die van seriemoordenaar Harry Day. Alleen: Harry Day is al veertig jaar dood. Het spoor leidt naar zijn twee dochters. Shana Day trad in haar vaders voetsporen en zit al jaren vast voor meerdere moorden. Zijn andere dochter, Adeline, werkt inmiddels als psychiater en heeft een zeldzame genetische aandoening waardoor ze geen pijn kan voelen. D.D. Warren gaat op bezoek bij Adeline. Hoe kan haar zus, die al tien jaar eenzaam is opgesloten, de belangrijkste verdachte zijn voor deze brute moorden? Of is Adeline zelf misschien beïnvloed door haar vader?

Over de auteur:
Lisa Gardner is een van de meest geprezen en succesvolle misdaadauteurs ter wereld. In 2012 stond ze met maar liefst drie titels tegelijk in de New York Times-bestsellerlijst. Lisa woont in New Hampshire met haar gezin.

Mijn leeservaring:
Alweer het zevende deel in de reeks met onze heldin D.D. Warren. (Trouwens ook gewoon los te lezen!!)
Bij het onderzoek naar een lugubere moord gaat D.D. toch nog even naar het PD (plaats delict) om iets te checken. Ze is echter niet alleen op deze crime scene zoals al snel blijkt, met alle gevolgen van dien.
Als ze gewond raakt en daarbij niet snel genoeg naar haar eigen zin hersteld gaat ze na een verkregen advies hulp zoeken bij Adeline – psychiater.
Adeline blijkt een prettig gestoorde familie te hebben om het maar even zacht uit te drukken.
Ze lijdt zelf aan een zeldzame aandoening waardoor ze geen pijn kan voelen. Daarbij is ze de dochter van een seriemoordenaar die al 40 jaar dood is en een moeder die na ingrijpende situaties in het gezin van haar padje raakte – ook zij is reeds overleden. Het enige nog levende gezinslid naast Adeline is haar zus Shana, maar die lijkt in de voetstappen van haar vader te zijn gestapt en zit al ongeveer 30 jaar achter slot en grendel.

Toch lijken de aanhoudende gruwelijke moorden hetzelfde MO (modus operandi) te hebben dan de moorden die vader Harry Day veertig jaar eerder pleegde – terwijl zijn look-a-like Shana vastzit.
D.D en haar team staan dus voor heel veel raadsels. Wie kent alle details uit de dossiers van Harry Day – stuurt lieve zus Shana iemand aan vanuit de gevangenis? Ze is er slim en listig genoeg voor. Of heeft Adeline soms meer genetische trekjes van haar vader overgenomen dan ze denken.

Kortom weer een retespannend boek waarbij je soms op het verkeerde been wordt gezet en sympathie krijgt voor bepaalde personen om dan uiteindelijk een megatwist in je maag te krijgen gesplitst. 
Kijk en daar hou ik wel van – voorspelbaarheid die je dan keihard in je gezicht uitlacht ;-)

Een topper weer en tevens was dit mijn 4e #boektober – boek.
Ik lig nog op schema geeft zichzelf een schouderklopje :-P

Mijn volgende - 5e #boektober – boek is wederom een debutant!
Ik ontving een recensie-exemplaar van Uitgeverij de Fontein.
Van Julie Lawson Timmer – Nog vijf dagen …. en ik ben weer super benieuwd!

Lees voorzichtig – voor je het weet ben je verslaafd ;-)

©José oktober 2015

2 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tip, deze acteur ga ik zeker lezen.
  Nog een fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is echt een topper! Graag gedaan en jij ook nog een fijne zondag!! :-)

   Verwijderen