vrijdag 4 september 2015

De J van José (what else ;-))
Het #Muzikale Snoepje van de week, niet ik – maar de zanger met zijn unieke stemgeluid.

Met zijn liefde voor blues en hartstochtelijke genegenheid voor gitaren heeft deze performer zichzelf opgewerkt tot een van werelds beste live artiesten. Akoestisch is zijn keyword en daar getuigen zijn prachtige live optredens wel van denk ik zo.
Zijn allergrootste idool is dan ook niemand minder dan de in 1990 reeds overleden blueslegende Stevie Ray Vaughn (een helikopterongeluk werd hem fataal).
Een van John's favoriete gitaren is dan ook de Stevie Ray Vaughan Signature Stratocaster, ontworpen door SRV in samenwerking met Fender.
Beïnvloed dus door de allergrootsten op bluesgebied is het een genot om naar zijn muziek te luisteren, tel daarbij zijn “lekkere stem” op en je hebt een grootheid ….

Heel erg onder de indruk ben ik dan ook van zijn live opgenomen dvd (te vinden op YT natuurlijk) in het Nokia theatre in Los Angeles waar hij akoestisch op zijn best is, getuigen zijn grandioze prijzenverzameling. Om nog maar te zwijgen van zijn nimmer aflatende polonaise van vriendinnetjes ;-)

Blijkbaar zit dit zo in mijn hoofd gebakken dat ik niet eens zijn naam heb geschreven zie ik nu,
John Mayer heb ik het over! En van zijn live dvd kies ik voor vandaag het fenomenale:


Geniet van je weekend en til niet te zwaar aan zwaartekracht maar zoek het licht op – omdat er altijd en overal wel een lichtpuntje te vinden is :-) x

©José September 2015

5 opmerkingen:

 1. Licht is leven.

  Dank voor het delen José

  Een lichtgevend weekend met een lieve groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie muziek! Ik had nog nooit van de man gehoord, maar je hebt geen woord gelogen ,-)
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. JJJJJJosé, een mooie letter en een prima gekozen muziek en wederom mooi verwoord, en tussen de wolken en regen door schijnt een zonnetje

  Fijn weekend, yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank jullie wel weer dames voor jullie prachtige, lieve reacties!! X

  BeantwoordenVerwijderen