vrijdag 11 september 2015

K van Klasse


K van Klasse


#Muzikaal tripje op deze vrijdag.

Een tripje door het leven van de Kings of Leon, 3 broers en hun neef die vanuit een heel erg religieuze achtergrond vanuit het niets leken te verschijnen op de grote podia.
Met een predikant als vader reisden de jongens nogal wat af om het woord van God te prediken, maar hun home-town was/is toch wel NashvilleTennessee in de volksmond ook wel bekend als Music-city
Hoe kan het dan ook anders dat ze daar massaal in de muziek rolden.

Als je de kans krijgt, er überhaupt zin in hebt, raad ik je aan om hun docu/film: Talihina Sky eens te bekijken. Een indrukwekkend verhaal over de jeugd van deze 4 KOL- leden die begonnen met hun muziek maken in de kerk en hoe het verder gaat in de grote mensenwereld van de muziek, het schrijven van eigen nummers etc. Hoe ze uiteindelijk in voorprogramma's belanden van wereldsterren/bands zoals Bob Dylan en Pearl Jam om daarna wereldwijd zelf als rockband groter dan groots te worden.
Geweldig om te zien vond ik het. Gewone jongetjes die bekend en geliefd worden maar ook de down-side van het beroemd zijn aan den lijve ondervinden. Indrukwekkend dus.
Ik zal de trailer erbij zetten:


 

Zes albums om een liedje uit te kiezen en ik vind ze eigenlijk allemaal meer dan de moeite waard!
Je kent waarschijnlijk allemaal wel Sex on fire of Use somebody, Notion misschien? ;-)

Ik kies gewoon een mooi nummer van hun laatste album Mechanical bull uit 2013 – wordt wel weer tijd voor een nieuw album lijkt me :-P
Caleb – Jared – Nathan en neef Matthew a.k.a.

Geniet van je weekend en of je nu gelovig bent of niet, muziek past bij iedereen die ervoor openstaat ;-) x

©José September 2015