maandag 9 oktober 2017

Karen Rose – In het vizier






















Karen Rose – In het vizier

Auteur: Karen Rose
Titel: In het vizier
Genre: Thriller (met een romantic touch ;-))
Uitgave: Paperback (448 pagina's) en E-book
ISBN: 9789026143687

Omschrijving:
Openbaar aanklager Kristen Mayhew heeft een geheime aanbidder die haar brieven stuurt en die precies lijkt te weten wat ze denkt en waar ze is. Behalve een stalker is hij ook levensgevaarlijk, want hij heeft zich ten doel gesteld criminelen te vermoorden die Kristen niet veroordeeld heeft kunnen krijgen. Maar het gevaarlijkste is dat hij Kristens diepste geheim kent. Een geheim dat haar er tot nu toe van weerhield in te gaan op de avances van Abe Reagan, de rechercheur die haar bijstaat sinds ze doodsbedreigingen ontving. Terwijl een seriemoordenaar steeds gruwelijker te werk gaat, ontwikkelt zich een gepassioneerde relatie tussen Kristen en Abe, zelfs nu de moordenaar uit is op vergelding en Kristen zijn doelwit is.
Eerdere titels van Karen Rose: Sterf voor mij, Schreeuw voor mij, Moord voor mij, De dood in haar ogen, De mond gesnoerd, Van mij alleen, In vertrouwen, Heb je me gemist, Over de schreef, Op de hielen, Niemand zeggen, In de val en In het donker, werden met mooie recensies overladen.

‘Karen Rose schrijft zulke goed uitgewerkte thrillers dat je hartslag ervan omhoogschiet en je de pagina’s steeds sneller wilt omslaan.’ Book Page

‘Karen Rose bezorgt je koude rillingen.’ Tess Gerritsen

Over de auteur:
De thrillers van Karen Rose worden uitgegeven in twaalf landen en zijn bij verschijning instant-bestsellers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Met elk nieuw boek neemt haar populariteit toe. Ook in Nederland stijgt de ster van Karen Rose met elk nieuw boek. Voordat ze zich fulltime aan het schrijven wijdde, was Karen Rose een succesvol chemicus. Ze woont in Florida met haar man en kinderen, en als ze niet schrijft, traint ze voor haar zwarte band in karate.

Mijn leeservaring:
Ik kan me altijd onwijs verheugen op nieuwe boeken van Karen Rose, a.k.a. The Queen of Romantic suspense. Puur om het feit dat ze je al meteen in de proloog te grazen neemt met een verschrikkelijk spannend kijkje in de keuken van de “dader”, waardoor je als een razende verder wil lezen. 


En dan is er echt geen houden meer aan. Je wordt meegesleurd in het leven van de hoofdrolspelers, de perfect uitgewerkte karakters met bijbehorende achtergronden – inclusief de rugzakjes die ze meedragen. De setting wordt prachtig in het verhaal verweven net als de achtergronden van de mensen en niet te vergeten de romantische kant met de sexuele spanning tussen desbetreffende karakters, dat alles houdt je nieuwsgierig en daarmee blader je als een dolle om alles in je op te zuigen als een spons. – Zalig leesvoer dus!!

In In het vizier hebben we te maken met een persoon die het voor Openbaar aanklager Kristen Mayhew opneemt. Kristen heeft als openbaar aanklager met heel veel krapuul te maken. Dat gaat van verkrachters, pedofielen tot moordenaars enz.. En hoewel ze het hoogst aantal veroordelingen op haar naam heeft staan, zijn er ook zaken die door haar vingers glippen als warm woestijnzand. Door een vormfout bijvoorbeeld, of een zeer creepy advocaat van verdachte en zelfs omkoping van de jury of een rechter die het vonnis op een bepaalde manier anders interpreteert dan de jury besluit. Kortom een regelrechte ergernis voor een bepaald figuur die het dan ook als persoonlijke taak beschouwt om in de naam van God alsnog het recht te laten zegevieren …
Kristen heeft een geheim dat ze nooit met iemand deelt, een angst die haar persoonlijke leven belemmert. Relaties zijn wat haar betreft een beetje uit den boze, maar haar stellige denkwijze begint danig te wankelen als ze rechercheur Abe Reagan ontmoet.

De nieuwe partner van rechercheur Mia MitchellAbe – heeft jaren undercover gewerkt. Zich ondergedompeld in gevaarlijk werk om maar niet hoeven na te denken over het drama dat zijn leven totaal op zijn kop zette, maar zoals we weten is dat nooit een echt goede beweegreden om je leven te wagen. Hij begint dan ook met een nieuwe baan en valt meteen in een heftige zaak waarbij hij de wreker zal moeten ontmaskeren voor die te dicht bij Kristen komt. Maar loopt Kristen echt zoveel gevaar? Is Abe niet gewoon ook een beetje verliefd aan het worden – wat denk je zelf met zo'n schrijfster ;-)

Het gaat er heftig aan toe, de dader lijkt willekeurige slachtoffers te maken. Maar in zijn verhaallijn ontdekken we langzamerhand zijn echte doelen en beweegreden. Intussen komt er ook nog van een andere kant gevaar, en die is meedogenloos. Niemand lijkt meer veilig in Kristen's omgeving en dat is zeer beangstigend voor iedereen …

Weer een juweeltje!
Karen Rose weet je als lezer onverbiddelijk verslaafd te maken, hunkerend naar meer, véél meer boeken van haar hand!

Ken je haar boeken nog niet?
Dan kun je nu een inhaalslag maken als je wil, haar e-books zijn erg zacht geprijsd! Vanaf €3,99 zijn ze al te koop. Onder andere bij Bruna en Bol.
Nee ik heb geen aandelen, maar vermeld het alleen maar even ;-)

Op Karen's website vind je meer info over al haar boeken.

Website ---> KLIK

Facebook ---> KLIK

Twitter ---> KLIK


Hartelijk dank weer aan Uitgeverij de Fontein voor het recensie-exemplaar!!

©José oktober 2017

2 opmerkingen:

  1. Misschien is het wat voor mij...

    Dank voor de recensie.

    x Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarschuwing:
      Als je eenmaal iets van haar leest, ben je meteen verslaafd! ;-)X

      Verwijderen