zaterdag 2 juli 2016

Jasper Polane – Wolvinnen van OtrostaadtAuteur: Jasper Polane
Titel: Wolvinnen van Otrostaadt
Uitgever: Quasis
Genre: Fantasy (deel 3 in een cyclus van 4)
Uitgave: Paperback (288 pagina's) en E-book
ISBN: 9789492099150
Prijs: Paperback – €18,95 /E-book – €8,99


Omschrijving:
Een raadselachtige moord, waarbij slechts gemummificeerde resten achterblijven. Als er meer slachtoffers vallen gaan Edison Walraven en Heike Krim op onderzoek uit. Al snel blijkt het om een seriemoordenaar van bovennatuurlijke komaf te gaan. Het wordt een race tegen de klok om de dader te vinden, terwijl persoonlijke problemen de zoektocht bemoeilijken.
Een wereld van hen verwijderd is Heikes zusje Lise toegetreden tot de geheimzinnige IJzeren Toren, een opleidingscentrum van de inquisitie. Wanneer er strijd uitbreekt tussen de leerlingen neemt Lise een verschrikkelijke beslissing.

WOLVINNEN VAN OTROSTAADT verhaalt over aarzelende liefde, onstuimige wraak, blijde verwachting en gruwelijk noodlot. Het is het derde deel van Jasper Polanes fantastische cyclus DE ONZICHTBARE MAALSTROOM.

Over de auteur:
Jasper Polane is schrijver, uitgever en oprichter van Quasis. Als scenarist schreef hij tekenfilmseries voor televisie. Zijn debuut Lege steden (2014) werd genomineerd voor de Hebban Award voor het Beste Fantasyboek van het Jaar. Het vervolg Vorstin van de Kou verscheen in 2015. Hij woont met zijn gezin in Leiderdorp.
Je vindt Jasper ook op facebook en twitter.

Mijn leeservaring:
Na het lezen van deel 1 (Lege steden) en 2 (Vorstin van de kou) in de cyclus De onzichtbare maalstroom werd ik steeds enthousiaster en dankzij mijnheer Polane's eigenwijze cliffhangers ook nog eens steeds nieuwsgieriger! Deel 3 kon me niet snel genoeg uitkomen. Maar het schrijven vergt nu eenmaal veel tijd en aandacht en ik heb natuurlijk heel geduldig gewacht op de verdere belevenissen van HeikeEdison en Odette.

De werelden zijn nog steeds anders - verschillend en vooral de wereld waarin de dames nu zitten voelt voor wat mijzelf betreft modern en sneller. Daardoor lijkt het verhaal zich ook in een sneltreinvaart te ontvouwen. We weten door de eerste twee delen ongeveer hoe alles zo'n beetje begonnen is en in dit deel krijgen we meer diepte in de karakters die hun “normale” leventjes enigszins weten te verduidelijken qua gevoel en emoties. Over liefde en hoop en vooral ook angst om de onberekenbare fantomen die weer aanwezig lijken te zijn.

De vorstin lijkt geen kwaad meer te kunnen doen en dat proberen de Wolvinnen (Edison – Heike – Odette en ook Viola) ook zo te houden. Totdat er ineens mummy-achtige lijken worden gevonden waaruit bepaalde dingen zijn onttrokken. Geen menselijke moordenaar, zo lijkt het in ieder geval. Als Heike en Edison dan ook op onderzoek uit gaan stuiten ze op vreemde dingen die hun pet als het ware een beetje te boven gaan. Ook al is Heike als ESP-er van uitmuntend hoog niveau – iets belemmert haar. Ook qua uiterlijk zijn er veranderingen, hoe kan dat zomaar gebeuren? Ook Edison lijkt een gedaantewisseling te ondergaan en niet alleen haar uiterlijke kenmerken veranderen ook haar binnenkant verandert in zeer korte tijd, had je dat verwacht? ;-)

Heikes jongere zus Lise zit in een opleidingscentrum van de inquisitie. De IJzeren Toren leidt jonge mensen op tot ESP-er en voert maandelijkse keuringen uit door de leerlingen in groepen te verdelen en deze tegen elkaar te laten strijden. Lise is al behoorlijk sterk maar heeft zware concurrentie van de achterbakse, stiekeme Rufeine. De Toren herbergt in de lagere verdiepingen een geheimzinnig kwaad dat op een gegeven moment door de leerlingen ontdekt wordt en dan lijkt plots het hek van de dam en moet Lise een beslissing nemen die haar hele wereld op zijn kop zet.

Deira is ook nog steeds in beeld, slapend en “van de wereld” gehouden door Heike's sterke psychische kooi. Kan er nog gevaar uit deze hoek komen?

In Wolvinnen zien we een voorzichtige stap van Heike en Odette in de richting van een relatie, iets dat stoere chick Edison allang had zien aankomen natuurlijk. Jasper Polane voert ons mee in de gedachtewereld van deze sterke persoonlijkheden die zo anders lijkt dan de onze maar toch ook weer net zo gewoon als de onze is. Waar mensen hunkeren naar liefde en geborgenheid, vriendschap en hoopvolle verwachting. Maar wat hij dan flikt met dit boek had ik niet gedacht, ik was er zelfs even compleet door van mijn padje! Shocking!
Never kill your darlings zegt men wel eens … maar toch – toch verwacht ik nog wel een complete verrassing in het vierde en laatste deel in deze cyclus. Want dat heeft hij in het nawoord al beloofd – er staat letterlijk:

"Three down, one to go!!!"

Weer een glansrijk vervolg in deze mooie cyclus die je toch wel helemaal gelezen moet hebben naar mijn bescheiden menig, ook om de voorkennis – het ontstaan. Graag wijs ik je dan ook op deel 1 en 2 waarvan mijn leeservaringen natuurlijk ook na te lezen zijn.

Deel 1 Lege stedenKLIK
Deel 2 Vorstin van de kouKLIK

Als je voor het derde deel – Wolvinnen van Otrostaadt – meer recensies en/of leeservaringen wil bekijken dan kun je dat bij mijn mede-bloggers die meedoen aan de blogtour van dit Fantasyboek!
Zoveel lezers – zoveel meningen en smaken – zoveel fantastische werelden …. of toch niet? ;-)
Heel graag gelezen weer met dank aan QuasisJasper Polane voor het verkregen recensie-exemplaar dat ook nog eens mooi gesigneerd is.


P.s:
@ Jasper – één leesgedeelte bleef me toch letterlijk door het hoofd maalstromen en ik vroeg me steeds iets af. Is de naam Margareta werkelijk zo'n afgezaagde naam??!! :-P
(*Gaat verder niet in op de zuster's achternaam ….. ;-)


©José juni 2016

2 opmerkingen:

  1. Hahaha, ik ben het niet altijd met Edison eens, hoor. Maar mooie achternaam,toch? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "Zegt haar geestelijk vader" Hahaha. Eens, goeie naam! ;-)

      Verwijderen