zondag 10 juni 2018

Jasper Polane – Heren van Twist


Jasper Polane – Heren van Twist

Auteur: Jasper Polane
Titel: Heren van Twist
Uitgeverij: Quasis
Genre: Fantasy
Uitgave: Paperback (410 pagina's)
ISBN: 9789492099310

Omschrijving:
“Heren van Twist” – het verrassende slot van de fantastische cyclus 'De Onzichtbare Maalstroom'!
De Onzichtbare Maalstroom is de bron van magische energie en toverkracht, een wervelende massa van kleuren die de hemel vulde als lichtgevende energiebronnen: prachtig maar ook onbegrijpelijk en angstaanjagend. Het is ook de titel van een spannende, vierdelige fantasyreeks door Jasper Polane.

De dief Rune Mathijsen ontvreemdt een jaden afgodsbeeld uit het huis van een rijke koopman. Al snel raakt hij verwikkeld in de intriges van een geheime cultus. Maar als spionne Edison Walraven hem opzoekt blijkt de dreiging groter te zijn dan hij ooit had kunnen denken.
In een poging om het gevaar te bedwingen zetten de Wolvinnen van Otrostaadt een grootscheepse expeditie op touw. Zal het lukken de mysteries van de Onzichtbare Maalstroom te doorgronden?

HEREN VAN TWIST verhaalt over denkbeeldige liefdes, schokkende metamorfoses en surrealistische angstdromen. Het is de zinderende apotheose van Jasper Polanes fantastische cyclus DE ONZICHTBARE MAALSTROOM.

Over de auteur:
Jasper Polane is schrijver, uitgever en oprichter van Quasis. Als scenarist schreef hij tekenfilmseries voor televisie. Zijn debuut Lege steden (2014) werd genomineerd voor de Hebban Award voor het Beste Fantasyboek van het Jaar. Het vervolg Vorstin van de Kou verscheen in 2015, waarna in 2016 Wolvinnen van Otrostaadt het levenslicht zag...
Jasper woont met zijn gezin in Leiderdorp.

Mijn leeservaring:
Het was een Fantasy-reis door, voor mij, onbekende werelden en verhalen. Magische karakters die me meesleurden in hun typische “vervoermiddelen” om vanuit allerlei perspectieven een en dezelfde wereld op meerdere manieren te beleven. Beleven is hier voor mij het keyword, want wat heb ik genoten.
De leventjes van Heike, Odette, Edison en Werner Boren maar ook Rune en Lise (Heike's zusje) en zelfs die bitch van een Deira (excusez le mot ;-)) die naar gelang de serie “De onzichtbare maalstroom” vorderde steeds meer inhoud kregen waardoor je erg aan ze gehecht raakte. Hun karaktertrekjes, hun aard en zelfs hun taalgebruik kregen meer smoel.

Zoals al eerder aangegeven las ik deel 1 – 2 en 3, kun je als je wil even terug naar mijn leeservaringen van ieder deel door op de titel hieronder te klikken;
En dan nu het laatste deel – Heren van Twist. Dan is deze prachtige serie compleet - kijk ook eens naar de magisch mooie covers btw!!


 

Potverdorie wat was ik geschokt bij het slot van het vorige deel (Wolvinnen van Otrostaadt )!!!
Razendbenieuwd was ik dan ook hoe dit verder zou gaan in het laatste deel.
Ik ga natuurlijk geen spoilers weggeven voor het geval je nog de hele serie wil lezen, of nog enkele delen. Maar het was een ware verademing op sommige vlakken, gewoon weer bekenden tegenkomen in wat voor gedaante dan ook (klinkt vaag maar je zult het begrijpen bij het lezen ;-))

Er is iets mis met de maalstroom waardoor er rare dingen lijken te gebeuren. De Wolvinnen wordt gevraagd om dit euvel te helpen fixen, op expeditie te gaan naar het zogenaamde Nulpunt. Aangezien 1 van de dames (om het lekker vaag te houden) de anderen niet meer zo goed zou kunnen ondersteunen door bepaalde krachten, wordt Heike's zusje Lise aan de groep toegevoegd. Dan zal Lise echter moeten samenwerken met haar grote aartsrivaal Rufeine die een heftige ervaring achter de rug heeft. Deze eigenwijze, narcistisch lijkende helleveeg blijkt dan toch op een gegeven moment wat menselijke trekjes te vertonen. Zal de groep als geheel bestand zijn om Deira het hoofd te bieden?
Deze is erop gebrand om alle werelden die bekend zijn te overlopen en de machtigste vrouw te worden die ooit geleefd heeft. Wat en wie er ook op haar pad komt, alles en iedereen moet wijken – niet goedschiks dan maar kwaadschiks. En wie zijn in godesnaam die Mysterieuze Heren van Twist?

De dames Wolvinnen moeten alles doen om in leven te blijven, bestand zijn tegen allerlei hogere machten door samen te werken, al is dat voor de jonkies niet altijd even makkelijk. Ook Edison krijgt te maken met een schokkende ervaring en beseft zich dan terdege wat het belangrijkste is in haar leven.

Zal het het einde zijn van de werelden die we kennen? Zullen allen ongeschonden uit de strijd komen of zullen we mensen moeten gaan missen – dat vroeg ik me steeds af.
Spannend en heel intens heb ik dit Maalstroom-avontuur beleefd. In een pakkende, catchy schrijfstijl weet Jasper je moeiteloos in de Fantasywereld te trekken en maakt hij gebruik van verschillende letter-types en -diktes. Een slimme manier, zodat je weet waar je je ongeveer bevindt, zelfs zonder navigatie ;-)
Met een brok in mijn keel las ik de laatste paar hoofdstukken en realiseerde me dat aan alles een einde komt – de onzichtbare maalstroom werd beetje bij beetje zichtbaar in mijn gedachten en het werd tegen mijn eigen verwachting in;

Ademloos genieten in werelden hier (niet) ver vandaan …...

Bedankt Jasper en Petra Quasis Uitgevers – dat ik dit avontuur mocht mee beleven.
Mijn (lees)wereld werd een beetje ruimer en daarmee mijn fantasie flink geprikkeld en if you ain't got fantasy - you ain't got shit zullen we maar zeggen ;-)

Nog enkele links voor jullie:

Quasis ---> KLIK

Quasis op FB ---> KLIK

Quasis op Twitter ---> KLIK

Jasper Polane op FB ---> KLIK

Petra Polane's website ---> KLIK

©José
Juni 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten