dinsdag 12 december 2017

Pen Stewart - Wintercode 1


Pen Stewart - Wintercode 1

Auteur: Pen Stewart
Titel: Wintercode (1)
Uitgeverij: Quasis
Genre: Fantasy
Uitgave: Paperback (440 pagina's)
ISBN: 9789492099303

Omschrijving:
Al eeuwen bewaart de Orde van Wintermagiërs het machtsevenwicht tussen de mensen van het Paternaat en de oorspronkelijke rassen van Laersinweld. Chloë Sol Ramsey staat op het punt om haar eindtesten te doen en definitief toe te treden tot de Orde.
Maar dan slaat het noodlot toe.
Chloë is het doelwit van een klopjacht en moet vluchten. Bijgestaan door haar voormalige geliefde en de laatste halfling van Laersinweld probeert Chloë haar achtervolgers voor te blijven.
Niets is echter wat het lijkt. Het verborgen verleden van Chloë's metgezellen keert zich tegen haar en alles wat ze liefheeft. Kan Chloë de juiste keuzes maken om de balans tussen de verschillende volkeren te herstellen? Of zullen de gevolgen van die keuzes haar hele wereld vernietigen?

Over de auteur:
Pen Stewart werd op 7 april 1977 geboren in Gent, België, en woont nog steeds in deze streek. Van kleins af aan waren tekenen, lezen en schrijven de voornaamste bezigheden.
Haar creatieve activiteiten waren tot voor enige jaren volledig op het schilderen gericht. Pas toen ze door persoonlijke omstandigheden tijdelijk niet meer in de mogelijkheid was om te schilderen, begon ze volop te schrijven. De drang om te scheppen was te groot en zocht duidelijk een andere taal, een ander medium om tot uiting te komen.
Nu gaan schrijven en schilderen voor haar samen als twee talen die hetzelfde verhaal te vertellen hebben.
Pen Stewart schrijft al schilderend, en schildert al schrijvend.


Momenteel studeert ze Master in de schilderkunst, werkt ze halftijds als projectleider, en schrijft ze halftijds.
(Bron: Pen's website ---> KLIK )

Mijn leeservaring:
Fantasy is zoals jullie weten niet mijn eerste keuze, maar soms word ik verrast door Jasper van Quasis uitgevers met leuke brievenbuspost in de vorm van een boek. En ik moet echt zeggen dat het dan ook altijd qua leesgenot echt verrast!
Zo ook het boek Wintercode van Pen Stewart. Ik had het al voorbij zien komen op social media en de cover sprak me meteen al aan. Mysterieus in blauw-tinten, met daarop prijkend het woord “Verbeeldingsroman”. Nou ja, fantasie heb ik volgens mij in overvloed en dat kwam maar goed uit ook!

Vergeet voor even je normale spreektaal en laat je meeslepen in Pen's gedachtenwereld van creativiteit qua taalgebruik. Ik moest er even inkomen maar de logica nam al snel bezit van mijn geest. Het sublieme gebruik van verzonnen synoniemen – bijvoeglijke naamwoorden en zelfstandige naamwoorden maakte dat het boek me tot rust bracht om al die prachtig gevormde zinnen te lezen en te herlezen. Daarbij maken de schilderijen van haar eigen hand, die het verhaal een extra dimensie geven, het tot een prachtig geheel, een boek dat toch wel enigszins uniek te noemen is. (Pluspunten!! ;-))Het verhaal speelt in een voor ons onbekende wereld, maar zou wat dat betreft net zo goed een verhaal kunnen zijn dat door de eeuwen heen ook hier op onze bekende aardkloot zou kunnen gebeuren.
Liefde – haat – oorlogen – machtsstrijd – dood … iets van alle tijden en alle volkeren.
Chloë is een winterkind en beschikt over een speciale magie. Als ze, zoals wij het zouden noemen, haar examen doet is er iets dat haar blokkeert en haar droom lijkt in duigen te vallen. Als ze dan ook nog eens per ongeluk een gesprek hoort dat haar lot moet bepalen, is ze met haar vriendin Solange op weg naar het zogenaamde eindfeest. Maar opeens is de hemel gevuld met een pikzwarte tragiek en zal ze moeten vechten voor haar leven. Het noodlot bepaalt – of is het allemaal voorbestemd?

Ze moet op zoek naar de oplossing, het mysterie dat van haar volksvijand nummer 1 lijkt te maken in bepaalde kringen – maar in welke kring is ze veilig? Het enige constante waar ze zich veilig voelt is bij haar jeugdvriend Jake en de door hem ingehuurde Sia.
Jake en Chloë, om bepaalde redenen mag hun liefde niet zijn terwijl ze zielsveel van elkaar houden. Zal het toch ooit tot een relatie komen?

Fantasy – het genre, maar voor mijn gevoel komt in dit boek alles bij elkaar. Een roman die hier en daar een thriller is, doordrenkt met drama, verdriet en strijd. Issues die ook in ons dagelijks leven spelen, alsook personen die we zomaar zouden “kennen”. De machtige mensen die puur voor eigen belang lijken te strijden, waarbij het volk op de een of andere manier in het ongewisse wordt gelaten over wat er echt achter de schermen speelt van regeringen bijvoorbeeld.

Allemachtig, al met al maak ik een diepe buiging voor Pen, alleen al om de magnifieke woorden en zinnen die ze schrijft en daarbij de prikkelende schilderijen die bij de hoofdstukken (of in Pen's woorden “Fractaal”) horen.

Dank jullie wel Pen en Jasper en Petra van Quasis voor dit boek, deel 1 dus ik ben wel razend benieuwd hoe dit verder zal gaan ;-)

Ter info nog enkele links:

Pen Stewart : Website ---> KLIK            Facebook ---> KLIK

Jasper Polane: Twitter ---> KLIK             Facebook ---> KLIK

Quasis: Website --->  KLIK     Twitter ---> KLIK       Facebook ---> KLIK

Van de kunstwerken die in het boek 'Wintercode' zijn gebruikt kun je op Pen's website ook reproducties op canvas bestellen in diverse formaten!! 
Voor meer info bezoek je de volgende ---> LINK

©José
december 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten