dinsdag 25 oktober 2016

Karen Rose – In de val


Auteur: Karen Rose
Titel: In de val
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (480 pagina's) en E-book
ISBN: 9789026139666

Omschrijving:
Speciaal agent Steven Thatcher heeft gezworen de seriemoordenaar die actief is in het kleine stadje waar hij woont, in te rekenen. Het onderzoek vergt al zijn tijd, maar zijn familie heeft hem ook nodig. Hij is onlangs weduwnaar geworden en hij maakt zich grote zorgen over zijn zoon Brad, op wie hij de grip verliest. Het lichtpuntje in zijn leven is Jenna, een docent van zijn zoon. Zij is mooi en bedachtzaam, en heel langzaam ontwikkelt zich een liefdesaffaire tussen de twee. Precies op het moment dat hun prille relatie lijkt te kunnen gaan werken, zet de seriemoordenaar zijn val. In de hoop Jenna daarin te kunnen laten lopen...

Over de auteur:
De thrillers van Karen Rose worden uitgegeven in twaalf landen en zijn bij verschijning instant-bestsellers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Met elk nieuw boek neemt haar populariteit toe. Ook in Nederland stijgt de ster van Karen Rose met elk nieuw boek. Voordat ze zich fulltime aan het schrijven wijdde, was Karen Rose een succesvol chemicus. Ze woont in Florida met haar man en kinderen, en als ze niet schrijft, traint ze voor haar zwarte band in karate.

Mijn leeservaring:
In mijn ogen heeft Karen Rose het ultieme recept bedacht voor de perfecte #feelgoodthriller.
Ze weet precies de juiste balans te scheppen om een smakelijk geheel te vormen.

Een behoorlijke dosis spanning.
Een snufje lugubere details
Een royale scheut romantiek en
een vleugje erotiek....
Voeg daarbij een behoorlijke hoeveelheid superb uitgewerkte karakters,
een appetijtelijke, beeldende setting en
een geniaal stukje plot-schrijven.
Laat dit geheel langzaam in je hoofd sudderen en je zult een smaakexplosie beleven die bij de gemiddelde vrouw gelijk staat aan een chocoladekick van 10 op de schaal van Richter.
De gewenning komt niet langzaam maar je bent in een klap verslaafd aan dit hemelse leesvoer....


Zoals je misschien weet laat Karen Rose haar karakters uit vorige boeken soms terugkomen en dat is in dit geval Speciaal agent Steven Thatcher die in Raleigh, North Carolina woont. (Uit het boek Niemand zeggen Maar alles wat ze schrijft is moeiteloos apart te lezen!!)


Na de dood van zijn vrouw blijft hij achter met zijn drie zoons Brad, Matt en zijn jongste – Nicky die een half jaar geleden een traumatische ervaring heeft gehad waar je U tegen zegt. Tante Helen zorgt voor het gezin en kan het niet laten om blind-dates voor Steven te regelen waar zijn haar bij wijze van spreken van rechtop gaan staan.
Als Brad ineens van de ene op de andere dag verandert in een onhandelbaar joch dat zienderogen achteruit hobbelt in alles wat hij doet, krijgt Steven een telefoontje van Brad's lerares dr. Jenna Marshall en dan ontwikkelt zich iets dat Steven maar ook Jenna die haar eigen ellende van de afgelopen twee jaar een plaatsje moet geven, nooit verwacht had.

Ondertussen lijkt er een seriemoordenaar actief die het voornamelijk op donkerharige cheerleaders heeft voorzien. Als dan ook het ene meisje na het andere wordt gevonden blijkt dat ze te maken hebben met een regelrechte psychopaat die zijn MO (modus operandi) steeds bijstelt van gruwelijk naar nog erger dan gruwelijk ….
Als Neil Davies uit Seattle over deze seriemoordenaar hoort gaan bij hem alle alarmbellen rinkelen.
In zijn werkgebied is namelijk een verdachte vrijgelaten door een vormfout en dat kon en kan hij nog steeds niet verkroppen. Hij reist dan ook naar Raleigh om daar zijn bevindingen bekend te maken en het team van Steven op alle fronten bij te staan bij de klopjacht op een monster, die het in werkelijkheid voorzien heeft op Jenna …. maar zal de val die hij zet werken?
Brrrrr ….... 

Oké, ik ben dolenthousiast. Maar met reden. Het is weer een weergaloos goed geschreven boek.
Alles komt weer bij elkaar als een driesterrenmaaltijd, alhoewel ik er moeiteloos 5 sterren aan geef hoor ;-)
Er komt een lange herfst/winterperiode aan, misschien een mooie gelegenheid om Karen Rose te ontdekken.
Een bibliografie qua jaartal vind je hier op ---> WIKI.
Ook Bibliocenter heeft zowat het hele scala zover ik kan zien in hun ---> CATALOGUS


Heel erg hartelijk bedank ik Uitgeverij de Fontein weer voor het verkregen recensie-exemplaar van een van mijn favoriete schrijvers ….


©José oktober 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten