vrijdag 24 juni 2016

Voetbal is oorlog...Voetbal is oorlog …

Een gevleugelde uitspraak van onze succescoach Rinus Michels op het EK 1988.
Wat een jaar was dat! We deden niet alleen mee maar wonnen ook nog eens het toernooi.
Genieten op hoog niveau was dat.
Op de een of andere manier krijg ik er dit jaar helaas niet veel van mee terwijl ik me er normaal gesproken al maanden van tevoren op verheug. Natuurlijk ook omdat Nederland niet speelt, waardoor het allemaal wat minder spannend is in mijn beleving. Ik ga er altijd vanuit dat hoe goed iedereen ook speelt, de Duitsers altijd zo f*cking lucky zijn dat ze weer eens winnen. Maar dat hoop ik natuurlijk ook van ganser harte … NIET!!!!
Sorry maar mijn hart gaat normaal altijd uit naar de Italianen als Nederland niet (meer) meedoet, maar omdat de Rode Duivels ook aanwezig zijn gaat mijn juichkapitaal natuurlijk in de eerste plaats naar onze zuiderburen! (Zitten uiteraard een paar ex-Ajacieden bij – dat helpt enorm ;-))

Het enige muzikale op deze toernooien dat de overhand heeft zijn natuurlijk de volksliederen, maar dat is ook megasaai. Alhoewel dat van de Italianen (daar zijn ze weer;-)) toch wel heel erg mooi is!
Fratelli d'Italia, heet dat. Nu ik eraan denk, ooit in een ver verleden heb ik zelfs eens een cursus Italiaans gedaan die je bij de Bieb kon lenen. Serieus hè, puur en alleen omdat ik het Italiaanse voetbal zo aantrekkelijk vond. *Grinnikt en knipoogt*

Als we dan toch aan het bekennen zijn is het wel zo geweldig dat vandaag mijn grote – kleine held op voetbalgebied jarig is!
Lionel Andrés Messi – tovenaar met de bal en een inzicht waar menig mens nog een puntje aan kan zuigen. Bescheiden en down to earth, nooit (op een enkele keer na) mopperend. Nooit te beroerd om voor zijn medespelers te werken en zeker nu in de huidige selectie van Barcelona een pracht eenheid met Suarez en Neymar – de drie musketiers -  MSN – niet de messenger maar het trio dus.
Alhoewel messenger in sommige vertalingen ook als boodschapper wordt uitgelegd, een soort van God maar in dit geval dus de God van de groene mat...
Helaas valt er niet van hem te genieten op het EK – alle drie niet trouwens – omdat het geen Europeanen zijn, Das logisch zou Cruijff zeggen.

Kom ik toch weer met een omweg op een muziekje uit, al kan ik nog uren doorlullen over voetbal.

Voor Messi's verjaardag kies ik natuurlijk een nummer dat volgens mij op zijn lijf geschreven is – nou ja, bijna dan ;-)

Vertical horizon – You're a GOD (voetbalgod in dit geval niet clipgerelateerd maar titel ;-)))

Geniet van je weekend en ik duim voor de Rode Duivels (en hoop dan toch dat de Italianen 2e worden)

Ciao a tutti e grazie mille per la lettura ;-)

©José juni 2016


3 opmerkingen:

  1. Ik krijg niet van de voetbal mee, het is heerlijk buiten verblijven:-)

    Fijn weekend
    x Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik krijg er ook minder van mee. Al ben ik geen heel grote Oranje fan, maar het is nu wel anders dan anders, dat merk ik wel. Ik juich standaard voor Duitsland als Nederland niet mee doet, juist omdat niemand dat doet ;). Maar ik kijk ook wel naar België. Ik zou het ook wel heel erg leuk vinden als een land als Wales kampioen wordt dit jaar.

    BeantwoordenVerwijderen