dinsdag 14 juni 2016

Allison Brennan – Tot de dood ons scheidtTitel: Tot de dood ons scheidt
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (400 pagina's) en E-book
ISBN: 9789026138645

Omschrijving:
Voor de fans van Karen Rose en Karin Slaughter!
 
Jaren geleden werd Lucy Kincaid aangevallen en bijna vermoord door iemand die ze via internet had leren kennen. Ze overleefde het. Haar belager niet. Lucy is vastbesloten aan de slag te gaan bij het team van de FBI dat cybercrime aanpakt. Daartoe heeft ze zich aangesloten bij een slachtoffergroep die online op zoek is naar mensen die zich schuldig maken aan seksmisdaden en probeert hen in handen van justitie te geven. Maar wanneer een aantal van de daders vermoord wordt gevonden, is de FBI op een heel andere manier geïnteresseerd in Lucy. Heeft zij hier iets mee te maken?Lucy realiseert zich dat haar toekomst en haar vrijheid op het spel staan. Ze schakelt de hulp in van beveiligingsexpert Sean Rogan en samen achterhalen ze een chatroomgroep die niet alleen op internet opereert. Maar iemand heeft Lucy en Sean in de gaten: een genadeloze stalker die zijn oog op Lucy heeft laten vallen. De enige manier om aan hem te ontsnappen, zou wel eens een gevecht op leven en dood kunnen zijn…
'Goed opgebouwde spanning, ingenieuze plots en aansprekende personages. Allison Brennan is een topauteur in het genre!' - Karen Rose

Over de auteur:
In Amerika behoort Allison Brennan al jaren tot de gevestigde namen in het thrillergenre. Ze werd met haar boeken genomineerd voor verschillende prijzen en heeft inmiddels een grote schare trouwe fans opgebouwd.

Mijn leeservaring:
Door de aankondiging “Voor de fans van Karen Rose en Karin Slaughter” was ik meteen getriggerd, benieuwd naar het boek van Allison Brennan. En ik werd niet teleurgesteld!
Wat een geweldig goed boek!

Net als Karen Rose en Karin Slaughter weet ze de lezer te prikkelen met haar meer dan goed opgebouwde spanningsboog en haar variatie aan goed uitgediepte personages. De mix van spanning – romantiek en de alom aanwezige intriges maken het tot alles wat een thriller in mijn ogen moet hebben. Leeshonger krijg je er van, je wordt er zelfs gulzig van.
De prachtige karakters brengt ze tot leven door hun “levensloop” met geraffineerde details te verweven in het geheel. Knap staaltje werk!


"Brad Prenter dacht waarschijnlijk dat hij een geweldige kaart had getrokken:
 Verlaat de gevangenis zonder betalen.
Lucy Kincaid was vastbesloten hem uit de droom te helpen."

 Lucy werkt als vrijwilliger bij het WCFWomen and Children First. Ze zet zich in om mannen die na een gevangenisstraf weer dreigen terug te vallen in het misbruiken van vrouwen en kinderen in de val te lokken zodat ze terug de gevangenis in gaan. Haar tomeloze inzet heeft vooral te maken met het feit dat ze 6 jaar geleden zelf is mishandeld en verkracht. Vandaar ook haar drive om koste wat kost bij de FBI te willen werken. Vele studies – stages en haar vrijwilligerswerk sterken haar ambitie. Ze woont bij haar broer en schoonzus in huis sinds ze aan de verschrikking heeft kunnen ontsnappen. De Kincaids zijn zowat allemaal met recht en beveiliging bezig qua werk. Zo ook haar broer Patrick wiens partner Sean een oogje heeft op Lucy.

Als dan ook plotseling een van haar aanvallers vermoord wordt aangetroffen en Lucy zelfs nog even als dader wordt bestempeld – is het Sean die door heeft dat Lucy nog steeds in gevaar blijkt te zijn.
Hij zet alles op alles om uit te zoeken waar het gevaar vandaan komt. Daarbij belooft hij de Kincaids dat hij Lucy in de gaten zal houden – haar beschermen tegen wie dan ook. Samen gaan ze de strijd aan tegen onbekenden ... maar kan hij ook Lucy's hart veroveren met het oog op haar verleden?
Het onderzoek leidt dan ook naar verschillende werelden. Aan de ene kant de cybercrime, porno en afpersing en aan de andere kant de rechterlijke wereld, de deals en dwalingen in de rechtspraak.
Tussen de hoofdstukken door krijgen we in cursief als lezer een inkijkje in het zieke brein van diegene die het op Lucy heeft voorzien en dat komt uiteindelijk tot een climax die alsnog alle kanten kan op gaan.

Tot de laatste punt van dit verbluffend – soms op het randje van grof (karaktergebonden dan wel) – perfect geschreven boek heb ik met volle teugen genoten. Ik hoop dan ook dat de hele Lucy Kincaid - serie voor ons als thrillerfans nog vertaald en uitgegeven gaat worden in ons land.
En als je Allison's auteurspagina aanklikt ( KLIK ) zie je dat er al 11 zijn en 1 nog in de maak …. we kunnen hopelijk nog een tijdje vooruit!! – *hint :-P –

Met dank aan Uitgeverij de Fontein voor weer een recensie-exemplaar van een schrijfster waar je zomaar verslaafd aan zult raken.


©José juni 2016Geen opmerkingen:

Een reactie posten