Het waren een paar zwaar bewogen,
enerverende jaren en fris en fruitig dacht ik ….
YES!! Een nieuw jaar een nieuwe start –
een nieuw begin – holadijee holadijoo.
Van allerlei plannen op blog-, en
schrijfgebied. Muziekjes weer oppakken met alle onnozele feiten
gecombineerd. Maar ja – deze muts begon alweer meteen goed op dag 2
met een heerlijke vette griep.
That s*cks big time!
Maar ja, boeiend …..
Ik las enkele boeken waarvoor ik de puf
niet had om er überhaupt iets zinnigs over te vertellen.
Ik zal jullie de titels geven die me
wel weer erg aanspraken, als je er op zit te wachten wil dat zeggen
;-)
David Baldacci – Mijn grote held –
schreef weer een weergaloos boek.
Niemandsland : John Puller is terug en
hoe!
Ik kan er niet bij dat Baldacci na
zoveel boeken schrijven toch de hoge lat steeds weer evenaart. Hij
doet het gewoon.
Daarentegen vond ik een andere heldin
dan toch een beetje tegenvallen, desalniettemin las het wel heerlijk
weg hoor. Maar op de een of andere manier had ik het idee dat
vasthouden aan een gouden greep niet eeuwig kan duren.
Karin Slaughter, een schrijfster die ik
zeer hoog heb zitten en waarvan het mij niet snel genoeg kan gaan tot
ze weer iets waanzinnig goeds schrijft. Verborgen brengt ons weer in
contact met Will Trent en zijn harde verleden. Je moet het gewoon
lezen hoor als je fan bent want je wil het absoluut niet missen, maar
ik heb betere van haar gelezen ….
Ook Harlan Coben bracht een paar oude
bekenden terug naar ons huis.
Win en Myron en consorten brengen op
hun beurt ook iemand Naar huis. En met een heel hoge dosis humor en
spanning is dit weer een lekker boek en als je je eens verveeld kun
je van deze twee karakters nog een hele serie lezen die je waanzinnig
leuk zult vinden – als je tenminste een beetje gevoel voor humor in
je bast hebt ;-)
Het meest verrassende boek dat ik las
was een tip van mijn SKO-maatje Karin.
Ik ben normaal niet van de fantasy en
toestanden maar deze historische, lichte fantasy wist mij wel
degelijk te raken – ik vond het geweldig!
Blijkbaar wereldwijd een topper op
historisch/fantasy-level, maar ik had er nog nooit van gehoord!
Ze heeft al verschillende series
geschreven die erg hoog genoteerd staan overal – je kunt niet alles
weten he?! ;-)
Juliet Marillier heet de schrijvende
dame en ik dacht weet je wat, ze heeft zojuist boek 1 van haar nieuwe
serie Dromerspoel gelanceerd. Laat ik daar dan maar mee beginnen.
Het boek gaat over Meidoorn en Grim –
en is niet zoals je verwacht een zoetsappig sprookje met een en al
gepriegel dat niet opschiet. Het harde leven van deze twee mensen
staat centraal en dat van een kroonprins die uit liefde wil trouwen i.p.v. een gearrangeerd huwelijk zonder passie … toch komt hij van een
kouwe kermis thuis of speelt er iets totaal anders in de wereld van
deze levensecht beschreven karakters? Lezen!!
Ha, blij dat ik weer wat geschreven heb
en als toetje – letterlijk en figuurlijk – MOET ik even een
recept van chocolademousse met jullie delen (ja hoor ik voel me weer
lekker ;-))
Koken is leuk maar het moet wat mij
betreft wel lekker simpel zijn en omdat ik zoals al eens eerder
aangegeven soms 24kitchen als achtergrond”muziekje” heb aanstaan
zag ik dit voorbij komen …
Geen geneuzel met au-bain-marie, geen
gesplitst van eieren, zelfs helemaal geen eieren!
Gegarandeerd geen
salmonellavergiftiging dus met rauwigheid van de kip …
ZO SIMPEL – zo Nigella Lawson.
Wat heb je nodig?
150 gram witte marshmallows ( mini of
klein geknipt)
50 gram zachte boter
250 gram chocolade (puur, melk of combinatie klein gemaakt)
60 ml heet water
50 gram zachte boter
250 gram chocolade (puur, melk of combinatie klein gemaakt)
60 ml heet water
350 ml slagroom
1 tl vanille essence/aroma
Zoals gezegd geen au-bain-marie!
Je breekt de chocolade (naar jouw
keuze, ik gebruikte half extra puur en half Cappucino van Verkade
maar het maakt niks uit, wat JIJ lekker vindt!!)
Doet de brokken in een steelpan, doet
hierbij het heet water en de boter en knipt de marshmallows klein
boven de pan.
Zet het op het vuur en roer er af en
toe doorheen zodat het een egale massa wordt.
(Persoonlijk doe ik bij
chocoladegerechten altijd een klein snufje zout, blijkbaar doet dit
wonderen voor de chocoladesmaak)
Klop ondertussen de slagroom (bijna)
stijf met de vanille.
Als het chocolademengsel egaal is, vuur
uit en even terug laten koelen (hoeft niet steenkoud) voor je het
goedje door de slagroom spatelt.
Et voila! Klaar is Klara – en het
gave is dat als je het in je koelkast zet de mousse ook nog eens in
no-time opstijft. Kwartier tot half uur en je kunt je in
chocoladeheaven bevinden.
Het schijnt dat deze mousse ook wel in
een taart verwerkt kan worden – geen idee nog hoe maar doe je best
;-)
Tadaaaaaaaa :
Vergeef me dus mijn onregelmatigheid in
bloggen en bijlezen, het schijnt er op de een of andere manier door
drukte op zorggebied en andere bijkomstigheden niet helemaal van te
komen.
Wellicht ook door het feit dat zoon en
schoondochter-lief een huis hebben gekocht recentelijk en dat hakt er
ook in. Kei en keiblij voor ze maar het is verdoeme toch wennen hoor.
Ik zal dus het jaar beginnen met een
poging om mijn leven te beteren qua schrijven …. maar pin me er
niet op vast want het zorgen zal voorrang hebben no matter what.
Lieve mensen, ik gun jullie alle goeds
en ben blij dat ik hier zo af en toe mijn ei kwijt kan want voor de
chocomousse heb ik ze niet nodig :-P
Liefs José
Ha fijn José weer wat van je te lezen.
BeantwoordenVerwijderenGeniet van het nieuwe jaar en ik wens je er veel inspiratie bij.
Lieve groet,
Hilly
Ahhh dank je Hilly!! Lief!
VerwijderenVoor jou ook een buslading inspiratie natuurlijk ;-)
Liefs terug!