dinsdag 3 juli 2018

Jane Fallon – Mijn zoete wraak


Jane Fallon – Mijn zoete wraak

Auteur: Jane Fallon
Titel: Mijn zoete wraak
Genre: Roman
Uitgave: Paperback (348 pagina's) en E-book
ISBN: 9789026144295

Omschrijving:
Paula heeft Robert al sinds de toneelschool altijd gesteund, ze heeft haar eigen dromen opgegeven zodat hij de zijne kon waarmaken, en nu hij een gevierd acteur is ziet hij haar niet meer staan. Andere vrouwen daarentegen ziet hij maar al te graag.
Paula heeft een plan. Ze zorgt dat Robert weer hopeloos verliefd op haar wordt, dat hij beseft hoeveel hij aan haar te danken heeft, en wat er op het spel staat. Pas daarna zal zij hem aan de kant zetten.
Want wraak is zoet. Toch?

Over de auteur:
Jane Fallon is tv-producent en schrijfster. Ze woont samen met Ricky Gervais in Londen en in New York. Haar debuut Op de man af werd wereldwijd een bestseller. Haar boeken zijn verkocht aan 18 landen. Op de man af wordt momenteel verfilmd en geproduceerd door Jennifer Anniston, die ook de hoofdrol voor haar rekening zal nemen.

Mijn leeservaring:
Paula is al bijna 20 jaar getrouwd met Robert en samen hebben ze een dochter van bijna 18 jaar, Georgia.
Georgia is met haar examens bezig en zal daarna naar de Universiteit gaan en het huis verlaten. Het empty-nest-syndroom ligt dus op de loer. Paula heeft met de komst van baby Georgia haar acteerdromen op een laag pitje gezet en werkt parttime bij een bakkerij terwijl Robert denkt dat hij een hele grote wereldster is, hij speelt een bijrol in een soort van soap.
Als Paula op een dag per ongeluk een sms'je ziet op Robert's telefoon zint ze op wraak, zoete wraak!
Ze zal er voor zorgen dat haar man weer stapelverliefd op haar wordt, een goddelijk lichaam krijgen en zichzelf onmisbaar maken … en dan – hem keihard dumpen!

Paula heeft een clever plannetje bedacht en hoopt hierbij op de hulp van de bedrogen echtgenoot van haar concurrente. Het lijkt allemaal gladjes te verlopen maar door bepaalde twists loopt het toch net allemaal weer anders dan je dacht. Maar Paula houdt stug vol.
Op een bijna hilarische manier gaat ze te werk en weet Jane Fallon met haar scherpe pen de gedachten en heerlijke conversaties op dusdanige manier te verwoorden dat je in jezelf zit te grinniken met de regelmaat van de klok. Waarbij de situaties als een speelfilm aan je ogen voorbij komen als het ware.

In deel 1 van het boek lezen we het verhaal van Paula, hoe zij alles beleeft. In deel 2 echter zien we afwisselend de beleving van Paula EN Saskia a.k.a. De concurrentie. Dan wordt het uiteindelijk een chaotisch zooitje ongeregeld als de dames ieder hun plan trekken en verwarring zaaien bij elkaar en hun echtgenoten. Wiens wraak zal het zoetste zijn!!??!!

Een zalige zomerzoetheid, een boek om je met deze warmte aan te verkneukelen, leest lekker weg. De coole maar o zo mierzoete cover valt echt op als je hem in je lokale boekhandel tegen komt. Misschien met een lekker raketijsje of iets anders zalig zoets of kouds in je handen een fijn vakantieboek. :-)

Mijn dank weer voor het verkregen recensie-exemplaar van Uitgeverij de Fontein.
Het was weer genieten.

©José
Juli 2018

zondag 17 juni 2018

Ingrid Oonincx - Pretty boy


Ingrid Oonincx - Pretty boy

Titel: Pretty boy
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (400 pagina's) en E-book
ISBN: 9789461093158

Omschrijving:
Wanneer Hannah de geheimzinnige Jack ontmoet, denkt ze dat ze de ware heeft gevonden. Maar waarom doet hij zo vreemd als er een kind vermist wordt in hun omgeving? En waarom vertelt hij nooit iets over zijn jeugd in Canada? Hannah's onwrikbare vertrouwen in haar echtgenoot begint te wankelen. Als hun eigen zoon verdwijnt, ontdekt Hannah de ijzingwekkende waarheid over de man van wie ze zielsveel houdt.

Over de auteur:
 
Ingrid Oonincx (Baarle-Nassau, 1968) publiceerde bij The House of Books vier goed ontvangen thrillers: Nickname, Botsing, Sluipweg en Medicijn. Oonincx studeerde journalistiek en is communicatieadviseur bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Daarnaast schreef ze een wekelijkse column in het Brabants Dagblad. In 2015 heeft Ingrid zich aangesloten bij schrijverscollectief Moordwijven waarin een aantal Nederlandse thrillerschrijfsters zich verenigd heeft. Voor een uitgebreidere bio check je even haar eigen website ---> KLIK


Mijn leeservaring:
Ingrid's eerdere boeken waren (en zijn nog steeds hoor!) een genot om te lezen. Reikhalzend keek ik dan ook weer uit naar haar nieuwste boek “Pretty boy” – met een appetijtelijke cover ;-)

Een moordwijf heeft als motto waarschijnlijk; Pak de lezer in met huid en haar door meteen al met de deur in huis te vallen, een vermist kind – iets waar je als ouder regelrechte nachtmerries van krijgt.
Zo ook Hannah en Jack, ouders van 3 kinderen – wonende in Doodeind, Noord-Brabant in een oude boerderij. What's in a name zou je dan zeggen.
De vermiste Tommie is het vriendje van Jack en Hannah's zoontje Max. Beide kinderen gaan dagelijks met een busje naar een school voor speciaal onderwijs. Op een dag zit Tommie echter niet in het busje, de dag na een zondag's feestje bij Hannah en Jack. Hun vrienden Jef en Laura zijn met Tommie bij hun op bezoek en na een beetje teveel aan Bacchus geofferd te hebben zijn er een paar van de volwassenen iets of wat over de zeik en wordt van sommigen de herinnering wat vaag.
Wat is er met Tommie gebeurd?!?

In het begin van het boek lezen we afwisselend het drama in Doodeind alsook het verhaal van Billy en Bird die in Truth or Consequenses, New Mexico in de Verenigde Staten wonen. Hartverscheurend is het relaas van hun jeugd en de gevolgen daarvan. Triest hoe een jeugdig moment van onachtzaamheid, het even loslaten van je zorgen door afleidingen, zoveel consequenties kan hebben voor de beide jongens.

Hoe komen deze levens uiteindelijk bij elkaar? 
Hannah en Jack lijken steeds meer van elkaar te vervreemden. Als op een dag Jack van de aardbodem lijkt verdwenen, vindt Hannah een briefje met een vage tekst die haar doet besluiten om op onderzoek uit te gaan. Als ze dan hun boerderij verlaat, de kinderen veilig bij vriendjes en oppas, lijkt ineens haar hele veilige kaartenhuis als door een windhoos omver geblazen … maar daar blijft het niet bij!

Ik las het werkelijk in één ruk uit, zo diep zat ik er met mijn snotterd in! 
Krachtig neergezette karakters, soms schokkende gebeurtenissen en een plot dat ik niet echt aan zag komen – dat maakt van een thriller voor mij een PAGETURNER van jewelste in een tot de verbeelding sprekende setting. Het kippenvel joeg soms van mijn nekwervel tot mijn kleinste teen en liet me bij de laatste punt in verbijstering achter ….

Petje af Ingrid!!!


Voor meer info over Ingrid's werk verwijs ik je graag naar de volgende links;

Website ---> KLIK

Ingrid's FB-pagina ---> KLIK

Twitter  ---> KLIK

Insta ---> KLIK

Moordwijven op FB ---> KLIK

©José
Juni 2018


vrijdag 15 juni 2018

Peter James – Doodsangst


Peter James – Doodsangst

Auteur: Peter James
Titel: Doodsangst (Roy Grace – serie)
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (384 pagina's) en E-book
ISBN: 9789026144967

Omschrijving:
'Doodsangst'( "Need You Dead') is het nieuwe deel in de Roy Grace-serie van Peter James waarvan alle delen afzonderlijk te lezen zijn.

"Peter James is een van de beste thrillerschrijvers van dit moment.' - Karin Slaughter
Kapster Lorna Belling wordt dood aangetroffen in haar bad. Inspecteur Roy Grace komt er al snel achter dat de lijst potentiële verdachten lang is. Is het haar man, tegen wie Lorna onlangs aangifte deed wegens huiselijk geweld? Of haar minnaar, eveneens een man met gewelddadige trekjes? Maar de zaak is niet de enige uitdaging voor Roy Grace. Hij is er recent achter gekomen dat hij de vader is van de tienjarige Bruno. Een jongen die hij nu voor het eerst gaat ontmoeten.

Peter James is een van de bestverkopende thrillerauteurs ter wereld

"Hoofdpersoon Roy Grace mag dan wel niet de doorsnee rechercheur zijn (geen drankprobleem, geen overgewicht), hij is wel de meest geloofwaardige.' - The Times

Over de auteur:
Peter James is een van de bestverkopende thrillerauteurs ter wereld. In de zeer succesvolle serie over inspecteur Roy Grace zijn alle delen afzonderlijk te lezen. Peter James produceert ook films en tv-series, hij werkte onder meer samen met Robert DeNiro, Al Pacino, Donald Sutherland en Sharon Stone. Zijn boeken worden vertaald in meer dan dertig landen.

Mijn leeservaring:
Alweer het dertiende deel in de Roy Grace-serie van Peter James. En er mogen er wat mij betreft nog tig bijkomen! (Check zijn site voor alle delen ---> KLIK of op Wiki ---> KLIK )
Zoals hierboven ook al is aangegeven is ieder deel best afzonderlijk te lezen, ieder boek heeft een vers verhaal. Behalve dan het persoonlijke leven van Inspecteur Roy Grace, dat loopt als een rode draad verweven door alle boeken. En als nerd zou ik dan lekker gewoon bij het begin beginnen en genieten van alle verhalen/drama/ellende maar ook liefde en vreugde in zijn leventje ;-)

Moordonderzoeken zijn een soort legpuzzel, je kunt wel duizend stukjes hebben maar het past allemaal maar op één manier in elkaar. En soms zie je door de bomen het bos niet meer en heb je hier en daar wat hulp nodig.
Zo ook Inspecteur Roy Grace. Omdat hij pas te horen heeft gekregen dat hij een zoontje van 10 jaar heeft, waarvan hij het bestaan niet kende, die hij moet gaan ophalen in Duitsland stelt hij tijdelijk een vervanger voor hem aan. Adjudant Guy Batchelor. Samen doen ze onderzoek naar de moord op Lorna Belling.
Deze dame wordt met de regelmaat van de klok mishandeld door haar man. Ze houdt er ook een minnaar op na die ze ontmoet in een schamel flatje dat ze huurt. Als ze er achter komt dat zelfs haar minnaar haar bedriegt en in werkelijkheid al anderhalf jaar tegen haar liegt is ze klaar met alles en iedereen en wil naar haar zus. Maar dat gaat ze dus niet redden, haar moordenaar heeft een andere agenda.
Roy Grace en Guy Batchelor en hun team van Zware Criminaliteit staan voor een raadsel. Hoeveel verdachten kun je hebben? Een gewelddadige man. Een onbekende minnaar. En als klap op de vuurpijl ook nog iemand die Lorna per mail bedreigde. Maar er is er nog een die in the picture is, een verdachte waarvan ze met zijn allen sprakeloos worden. Is deze het spoor bijster of wordt hij op de een of andere manier erin geluisd? Retespannend allemaal!!

Bruno, Roy's zoon, komt bij hem, zijn vrouw Cleo en hun kleine zoontje Noah wonen. Het lijkt of hij wat in zichzelf gekeerd is. Maar dat is ook niet raar voor een kind van 10 dat compleet uit zijn vertrouwde wereldje wordt gehaald. Of steekt er toch meer achter de woorden van Bruno's moeder Sandy (Roy's ex) als ze hem een laatste briefje schrijft? …Mysterieus en vaag. 
Maar tijdens het lezen van Doodsangst kreeg ik een naar onderbuikgevoel en letterlijk kippenvel. IETS klopt er niet met deze Bruno …
 Net als je bedenkt dat je weer met een gerust hart aan het einde bent komt hij dus weer met een cliffhanger van heb ik jou daar ... tenenkrommend!
En verdorie, ik kan dus weer niet wachten tot het volgende deel uitkomt!

VERSLAVEND GOED!!
Beeldend schrijven is een kunst – daar is Peter James een ster in.

Mijn hartelijke dank gaat naar Uitgeverij de Fontein voor het verkregen recensie-exemplaar.

©José
Juni 2018