zaterdag 28 december 2013

Muzikale afsluiter


Het jaar loopt op zijn eind, ook de muzikale vrijdagen die ik met zeer veel plezier heb gedaan, vandaar ook dat Yvon en ik gewoon stug doorgaan komend jaar, of je dat nou leuk vind of niet :-P

Wat een jaar qua muziek, weer heel veel nieuwe dingen, projecten, liedjes en natuurlijk albums.
Een jaar vol megahits, superkneiters en gadversongs natuurlijk ook, die horen er ook bij, omdat smaken, zoals ik wel duizend keer zeg, nogal verschillen.
Hoe vang je zo'n jaar in een blogbericht? Nou helemaal niet, dat lukt me niet al gebruik ik 10.000 woorden, op alles heb je wel een reactie of een mening, ik tenminste ;-)
Dus de laatste vraag van dit muzikale jaar is als volgt:

Terugkijkend op een muzikaal jaar, welk liedje en welk nieuw album (van dit jaar) sprong er voor jou uit? In mijn geval dus ;-)

Ik persoonlijk denk dat het een topjaar was voor Pharell Williams, hij had een vinger in de pap bij een veelvoud aan grote hits, denk bijvoorbeeld aan Blurred Lines met Robin Thicke of de naar mijn idee betere song met Daft Punk – Get Lucky, jeetje wat werd ik daar blij van!
Ook een big smile op mijn gezicht bij het horen van Can't hold Us van Macklemore en Ryan Lewis!
En daarentegen kreeg ik een negatief gevoel (lees: de schurft ;-)) van Miss Miley Cyrus en het steeeeds maar terugkomende Roarr van Kate Perry, yuck!!
Maar het meest verraste Bo Saris aka Boris (van Idols vroeger) me met zijn soulvolle warme stemgeluid. Twee liedjes die van zijn album af stuiterden als hete skippyballen in een lege ruimte.
Mede dankzij het vele draaien (zeg maar gerust zowat iedere dag) van Gerard Ekdom maakten we hier kennis mee. Het prachtige She's on fire is al kippenvel, maar The Addict sprong er toch nog net even bovenuit voor mij. Dus die bombardeer ik nu als MIJN song van het jaar, omdat het verrassend en onverwacht was en een clip die iets uitstraalt, niet het geijkte zeg maar.



Dan een album. Tja eigenlijk hoef ik hier niet over na te denken.
Ze waren in mijn ogen al superb, groeiden met ons mee, kregen diepgang zonder hun eigen sound te verloochenen. Al hun albums zijn in mijn ogen classic tot op het bot, ze vervelen nooit, en zijn voor alle tijden en leeftijden …... als je tenminste luistert naar hun teksten en niet alleen de muziek op zich waardeert, never a dull moment.
Zo ook hun nieuwste album Lightning bolt ….. om je vingers bij af te likken.
Ik zet voor het gemak de link naar hun hele album, ALS je het tenminste wil horen ;-)





Verder wens ik iedereen een sprankelend, rockend & rollend, soulvol, bluesy, uhmm ….. gewoon een nieuw jaar vol muziek in muzikale en persoonlijke zin. Dat het je goed moge bekomen!!

©José '13

zondag 22 december 2013

Project-WtotV

Huh?

Project: van Wol tot Vilt ;-)


Een heerlijk tussendoorprojectje, leuk om te doen.

Lot (van de Knutselkast) had een doos wolletjes, en dan bedoel ik ook echte wolletjes, van die soort waar je vroeger een kriebeltrui van aan moest of je daar nu zin in had of niet.Van deze wol wilde ze graag gebreide lappen om er daarna vilt van te maken.

In eerste instantie had ik geen flauw idee hoe je daar in godesnaam vilt van zou kunnen maken, ik dacht vilt is vilt, maar ja dat moet inderdaad op de een of andere manier ergens uit ontstaan. Ik voelde me een beetje blond, maar ik was gelukkig niet de enige die dat niet wist :-P
Wat blijkt dus (voor diegenen die dit allang wisten – LACH ME NIET UIT JA!!! ;-) ) , het garen moet uit een bepaald, hoog percentage wol bestaan, je breit er lappen van, stopt die lappen in de wasmachine met een dosis waspoeder en wast het dan op 60 graden ...kolere, hoe simpel kan iets zijn.

Te heet gewassen wollen truien zijn dus in feite een mooie knutsellap van vilt geworden. Dus geen oops-gevoel meer als je blundert met wassen, maar gewoon zeggen dat het je bedoeling was om vilt te maken. Ze zullen je creativiteit vast wel waarderen … ahum, of niet natuurlijk.
Of je stuurt je "viltresultaat" cq mini-truitje gewoon naar Lot, die weet daar wel raad mee!



De foto's heb ik even van Lot geleend :-P



Doos wol - Gebreide lappen met hier en daar wat patroontjes voor wat kunstzinnig relief ;-)
beneden de lappen gewassen en dus vervilt ..... laten drogen en klaar is Clara of in dit geval Lot. 

Fijne zondag!

©José '13

vrijdag 13 december 2013

Naamplaat

Ken je een liedje waar je eigen naam in voorkomt?

Ikke wel ja, het is nou niet direct mijn roepnaam, maar mijn eerste doopnaam.
Vroeger, in het katholieke circuit, was het blijkbaar zo dat je als eerste zoon of dochter naar je opa of oma werd vernoemd.
Bij de eerste zoon was het dan ook nog dat je naar je vaders vader en bij een eerste dochter naar je moeders moeder vernoemd werd.
Een heel gedoe, want o jee als dat niet gebeurde, dan had je de poppen aan het dansen, tenminste dat heb ik mijn oma wel eens horen vertellen. Complete familieruzies ontstonden daardoor nog al eens.
Onnozel natuurlijk, waarom je kind niet een naam geven die je zelf mooi vind.
Je was dus vroeger beperkt in het aantal namen, afgeleid van of dezelfde naam als opa en oma.
Heel apart vind ik het dan dat je in grote families wel in ieder gezin een naamgenoot had, of je nu een zoon of dochter was, je naam kwam zo vaak in je familie voor dat je in de war zou raken.
Ik noem maar even een voorbeeld. Het toeval wilde dat mijn schoonvader op het gemeentehuis toentertijd zijn dochter wilde gaan aangeven en tegelijkertijd daar stond met zijn eigen broer die ook zijn dochter wilde komen aangeven, geboren op dezelfde dag en in het trotse bezit van oma's naam allebei.

Maar goed, mijn oma heette Fien en was afkomstig van haar moeders moeder, doopnaam Josephine.
Dus José is voortgekomen uit de naam Josephine, en laat daar nou toevallig Chris Rea een verrekes mooi nummer over zingen ;-)




Fijn weekend allemaal!!!
©José '13

vrijdag 6 december 2013

Heaven


Heaven …

Een hemels hemellichaam met een veelvoud aan hemelse muziek die door merg en been gaat, een reuzenglimlach op je gezicht toveren of je voeten en hoofd in beweging brengt.

Hemel, niet in de religieuze zin van het woord, maar ons prachtige hemelgewelf.
Niet raar dat we met onze luchtfoto's in de weer zijn altijd, tenminste sommigen van ons ;-)
Want wat is er nu veranderlijker dan het hemelgewelf, het zogenaamde dak van de wereld.
Iedere seconde zit er beweging in, iedere weersverandering laat ons soms adembenemende plaatjes zien, het enige wat we moeten doen is zo af en toe eens ons hoofd in de nek leggen en kijken naar al het moois dat zichtbaar is en ons laat mijmeren over het onzichtbare.
Een heldere nacht met een volronde maan, een met sterren bezaaide winternacht of een gloedvolle zonsopkomst. Gouden randjes aan wolken, een pruilend zonnetje of drijvende luchten in een herfststorm.
Het hemelgewelf in al zijn glorie, veranderend in een split-second, een mysterieus schijnsel in de atmosfeer of een prachtige dubbele regenboog als de zon de waterdeeltjes in de lucht zachtjes beroert.

Hemelse muziek, daar vind ik de stem van Ed Kowalczyk perfect bij passen, zanger van de band Live, maar tegenwoordig meer op de solotour.... Heaven dus;-)





©José '13

maandag 2 december 2013

Sunrises ....

Ja ik weet het, ik ben net zo'n luchtofiel, of debiel, wat jij wil ;-)

Wil toch nog even deze met jullie delen, een collage van 4 dagen zonsopkomst in week 48, vorige week dus.
Het is wel even vroeg opstaan (tis dat het moet;-)) maar dan heb je ook wat :-P
AC/DC zong het al, skies on fire  ............


Fijne dag/avond

©José '13